• Asociatia Clubul de turism Proilavia s-a infiintat in anul 1999 la initiativa a 6 tineri pasionati dornici de natura, turism, pescuit sportiv, dorind sa ofere o alternativa viabila brailenilor privind un stil de viata sanatos. 
  • In anul 2000 ne-am afiliat la Federatia Est-Europeana de Turism Profesionsit (devenita ulterior Federatia Romana de Turism Sportiv) participand pana in anul 2007 la Campionatul National al Cluburilor de Turism.
  • Incepand din anul 2000 am inceput seria de actiuni si proiecte si pe plan local, proiecte derulate prin Directia pentru Sport si Tineret.
  • Pasionati de natura, am derulat numeroase expeditii pe Dunare, in Muntii Carpati si in Delta Dunarii- la care au luat parte cateva sute de tineri din Braila precum si din alte orase ( Campina,Craiova,etc.)
  • Fondurile financiare si materiale le-am asigurat din resurse proprii, precum si din anumite proiecte finantate de Directia pentru Sport si Tineret.
  • Am inceput din anul 2004 sa organizam Scoala de turism PROILAVIA, cu misiunea de a invata si alti tineri stilul de viata sanatos, protejarea mediului si practicarea unui turism durabil, ecologic si corect, precum si pentru a promova frumusetile naturale ale Romaniei .
  • Incepand din anul 2012 derulam proiecte cu finantare europeana prin programul Tineret in Actiune.
  • In anul 2012 am adaugat statutului nostru activitati de formare profesionala, consultanta in scriere proiecte si consultanta turistica, promovarea mediului rural, actiuni privind dezvoltare socio-profesionala si dezvoltare durabila !
  • Avem experienta de 15 ani in derulare si oragnizare evenimente, actiuni si proiecte locale, nationale si internationale 
  • Beneficiarii proiectelor noastre- copii si tineri, persoane defavorizate ( tineri din centre de plasament, persoane cu dizabilitati de vedere si auz, tineri din mediul rural cu posibilitati materiale reduse, etc. )


Multumim tuturor celor care au activat si activeaza inca si care au participat sub culorile Brailei la Campionatul National al Cluburilor de Turism, la proiecte si activitati locale si nationale, festivaluri de muzica folk si poezie, cupe de pescuit ,scoli de turism, sedinte saptamanle/lunare/anuale, expeditii si ture in Muntii Carpati , Dunare Delta Dunarii , proiecte si parteneriate locale si nationale.

Membri fondatori :

LALA GABRIEL
TEODORESCU DANA
TEODORESCU DENNIS
DUMITRASCU NICU
CONDREA CRISTIAN
NICOLAU DORIN
SINCA MARIAN
COPAE MARGARIT
BURLACU SIMONA
DUMITRU POPESCU ( MISU)
PLESEA LAURENTIU
BACIU MIRCEA VALENTIN ( hai Stiinta !)
CRISTEA MARINELA

Aceasta sectiune va fi completata cu date pt fiecare dintre membri si simpatizanti .Va urma !!!!!!!!!!!!

Si cu alte persoane care au fost omise in acest moment din lista