Proiectele si actiunile de protectia mediului sunt prioritare pentru noi. Inca de la infiintare am initiat, participat si colaborat la activitati ecologice atat la nivel local cat si la nivel national, cat si prin Campionatul National al Cluburilor de Turism din Romania.

     In cadrul programului educational SCOALA ALTFEL, Asociatia PROILAVIA a participat constant la activitati privind educatia ecologica,turistica,inclusiv cu activitati practice in natura.

    In perioada 2012-2014,  Asociatia Proilavia a participat la programul Scoala Altfel prin parteneriatul cu Grupul Scolar Grigore Moisil Braila,  in anul 2013 cu Gradinita cu Program Prelungit nr 3 Braila ( gasiti  articole despre proiecte aici http://www.infoest.ro/?pn=2&idn=19321743  si http://brailachirei.wordpress.com/2013/04/04/cu-asociatia-proilavia-si-gradinita-nr-3-pp-braila-in-saptamana-altfel/ ), iar in anul 2014 cu Colegiul National Ana Aslan, Liceul Anghel Saligny si Gradinitele nr 2 si Tic Pitic, Braila (https://brailachirei.wordpress.com/2014/04/10/asociatia-clubul-de-turism-proilavia-intalniri-cu-elevii-in-scoala-altfel/)

 

   In perioada septembrie  2012 - februarie 2013, in cadrul proiectului CRESTEM IN SPIRITUL DUNARII !, finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, am derulat activitati teoretice si practice de mediu, in care tineri din orasul Braila si Comuna Chiscani au invatat sa lucreze in echipa si sa fie voluntari de mediu. Au avut loc actiuni de igienizare a malurilor Dunarii in dreptul orasului Braila si al comunei Chiscani ( zona plaja Harapu) ! Tinerii au distribuit si pliante despre protectia mediului si a Dunarii, iar o actiune de mare impact a fost ca ei au confectionat costume inspirate de Dunare si au facut un mini-maras pe strazile Brailei, atragand atentia asupra poluarii si starii deloc curate a fluviului Dunarea in judetul Braila !

 De Ziua Internationala a Dunarii -  In data de 29 iunie 2012, Asociatia Clubul de turism Proilavia a fost invitata de catre Primaria Municipiului Braila sa participe la evenimentele care s-au desfasurat cu prilejul sarbatoririi Zilei Dunarii, actiune care se desfasoara in toate orasele riverane Dunarii, din Germania pana in Ucraina.  Astfel, Clubul de turism Proilavia a fost partener in marcarea Zilei Dunarii la Braila. Membrii si voluntarii nostri (de la mic la mare....) ne-am trezit de dimineata la ora 8:30 pentru a ecologiza malul Dunarii din dreptul Brailei, in dreptul falezei. Cu spor si ecologisti ce suntem, am dat un exemplu, iar cei mici si-au luat treaba in serios !!!!

   In anul 2006, in perioada 20 aprilie- 10 mai, am desfasurat proiectul TINERI PENTRU TINERI , avand ca finantator Directia pentru Tineret a Judetului Braila si parteneri Agentia de Protectia Mediului Braila si Asociatia ProDemocratia.

   Astfel am sarbatorit Ziua Tineretului in natura, in data de 2 mai ,mai exact in Parcul Monument, una din oazele de verdeata ale Brailei. au participat multi tineri si am desfasurat o actiune de ecologizare a padurii din zona salii Polivalente. Astfel, s-au adunat peste 50 kg de deseuri plastice, resturi menajere,etc. Iata mai jos cateva fotografii de la acest proiect de mediu si tineret.

Iata mai jos cateva fotografii de la acest proiect de mediu si tineret.

   In anul 2004, am derulat proiectul ECHIPA VERDE-EDUCATIE SI VOLUNTARIAT !, un proiect finantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret, in cadrul caruia zeci de tineri braileni au invatat sa protejeze mediul, s-au implicat in igienizari ale unor zone mai putin curate din Braila, au militat pentru un mediu curat. Un proiect plin de tinerete,aventura si cu multe premii,concursuri, inclusiv cu o iesire pe malul IMB al Dunarii unde am strans peste 20 de scai plini de deseuri !!!!