In perioada 8-9 august 2009 , 5 membri ai Clubului Proilavia, mai vechi sau mai noi , unii care nu ne place sa stam pe acasa, desi unii mai avem si copii !!!! am decis sa petrecem un  sfarsit de saptamana in Rezervatia Nationala Muntii Macinului. Florentina, Iulia, Misu, Dragos si Gabi am facut un traseu frumos si spectaculos.In prima zi, sambata, am plecat din Braila la 9.30 din autogara Braila, am ajuns cu maxitaxi la intersectia dintre soseaua spre Tulcea si comuna Greci si am inceput prin a merge 3 km pe jos pana in centrul comunei.De aici in 40 minute am fost aproape de intrarea in Rezervatiei, in zona Vaii carabalu. Pe drum o persoana de la Rezervatie ne-a intrebat unde mergem. Vreme faina, am reusit sa vedem un peisaj frumos , valea Carabalu si varful Calcata.Am ajuns la izvorul de sub creasta ( sau deal...) , am macat de pranz caci eram cam infomaetati si dupa aceea am ridicat 3 corturi semete printre copaci. Spre seara am adunat destule lemne pentru foc caci aveam o chitara cu noi care trebuia folosita !!!!! Am uns bine cu niste vin si tuica de Vrancea si la mirosul catofilor si porumbului copt am incins o sera minunata in acorduri de chitara si povesti de munte.

A doua zi : Ne-am trezit pe la 10,cam tarziu caci era deja cald afara....am mancat ceva, am strans corturile si ne-am indreptat spre Saua Tutuiatu si Varful Tutuiatu (467 m ). Pe traseul de creasta am gasit mai multe broaste testoase, unele mai mari altele mai mici si mai tinerele.. In maxim 1 ora am ajuns in Varful cel mai inalt al Dobrogei la 467 metri , am poposit un  pic si ne-am lasat la vale pe Valea Morsu, unde ma intalnit cele 2 izvoare .Ne-am racorit si am tinut drumul forestier pana la fosta cariera de piatra din greci si apoi in centrul comunei. Obositi dar fericiti pentru peisajele vazute, ne-am delectat cu o inghetat, cornulete de post, etc in asteptarea microbuzului care sa ne duca la bacul spre Braila.

 A fost o tura interesanta si deja planificam urmatoarea iesire pe munte !!!!!!!!

Muntele si Dunarea/ Spirit Proilavia !lll

 

Suntem in centrul comunei Greci : Dragos, Flori,Misu , Gabi si iulia care a facut poza............stabilim programul de expeditie si ne pregatim de "marele" urcus .........Misu e in forma maxima si ne da indicatii pretioase !!!!! despre muzica !!!!!!!

Dragos si flori atenti la toate detaliile .Asa or fi si in viata de zi cu zi ????????

 

 

 

 

 

Priveliste cu comuna Greci, suntem pe urcusul catre varful Calcata

 

aaaa

Amintir din copilaria muntilor Macin, cei mai vechi din Romania.Multe pietre si stanci in drum >>>>>>>

Inca un peisaj cu comuna Greci, loc fain de odihna si popas .Si de-o gura de apa si oxigen.......

 Dragos este cel mai mare strajer al acestor munti si admira si peisajul. Bravo lui !!

La fel ca inainte.E serios si meditativ acum   !!

aa

Poza de a doua zi : Suntem in saua Tutuiatu si  ne apropiem cu pasi repezi spre cel mai inalta zona din toata Dobrogea: Varful Tutuiatu, cel semet si cu 467 metri in inaltime .mai avem un ultim urcus de 10 min si am ajuns. Este cam cald afata dar e bine ca mai sunt copaci si mai e ceva padure inca.

Gabi, august 2009

Asteptam reclamatii,sugestii si alte barfe pe adresa proilaviabraila@yahoo.com

 

 

 

Alte fotografii din aceasta reusita tura gasiti pe www.picasaweb.google.com/proilaviabraila       - Macin 2009 

Pe traseu in Muntii Macinului                                                                                               Grup unit in Muntii Macinului -Proilavia    !!! ha ha

 

 

 

 

 

 

Avem si broaste testoase pe traseu de creasta 

 

 

 

 

 Un scurt popas la Izvorul de sub Varful Tutuiatu